اکسپنشن ولو

دسته بندی ها

    محصولات

    اکسپنشن ولو یا همان شیر انبساط چیست ؟

    اکسپنشن ولو یا شیر انبساط را می توان یکی از چهار عضو مهم سیکل تبرید تراکمی نامید (کمپرسور ، کندانسور اواپراتور و اکسپنشن ولو) که وظیفه کاهش فشار گاز فریون (مبرد) را در سیکل تبرید به عهده دارد تا به واسطه عملکرد آن کاهش دما در اواپراتور صورت گیرد در ادامه به بررسی تکمیلی اکسپنشن ولو( Expansion valves) می پردازیم.

    اکسپنشن ولو

    انواع اکسپنشن ولو در سیستم تبرید 

    • لوله مویین ( Capillary tubes ) مناسب برای سیکل های تبرید تراکمی کوچک
    • اکسپنشن ولو ترموستاتیک یا شیر انبساط حرارتی ( Thermal expansion valves  ) مناسب جهت بکارگیری در واحدهای طراحی شده با کمپرسور های اسکرال و سیلندر پیستونی در ظرفیت های مختلف
    • اکسپنشن ولو الکترونیکی ( Electronic expansion valves ) مناسب جهت بکار گیری در سیکل های تبرید طراحی شده با کمپرسورهای اسکرو

    لوله مویین ( Capillary tubes )

    ساده ترین راه برای ایجاد افت فشار در یک سیکل تبرید تراکمی استفاده از لوله مویین است . البته بخاطر داشته باشید که استفاده از لوله مویین در ظرفیت های بسیار پایین کاربرد دارد .

    لوله مویین همانطور که در تصویر ملاحظه می کنید از لوله مسی با قطر بسیار پایین 5/0 تا 5/1 میلیمتر و به طول 5/0 تا 6 متر بکار گیری می شوند .

    لوله مویین با توجه به اینکه قابلیت باز و بسته شدن را ندارد و در زمان خاموشی سیستم جریان ورودی مبرد به اواپراتور را قطع نمی کند از یکی از ویژگیهای اکسپنشن ولو برخوردار نیست اما به لحاظ اینکه در سیکل تبرید ایجاد افت فشار می کند آن را می توان در گروه اکسپنشن ولوها قرار داد .

    از لوله های مویین در ظرفیت های پایین یخچال های خانگی و کولرهای گازی استفاده می شود .

    اکسپنشن ولو

    شیر انبساط حرارتی ( Thermal expansion valves )

    اکسپنشن ولو حرارتی یا همان شیر انبساط حرارتی در نقشه های تاسیساتی با علامت اختصاری TXV OR TEV نمایش داده  می شود .

    اکسپنشن ولو

    عملکرد اکسپنشن ولو  به این صورت است که در صورت کم بودن مایع مبرد داخل اواپراتور و بالا بودن دمای آن در خط مکش دیافراگم موجود داخل اکسپنشن ولو به سمت پایین حرکت کرده و باعث باز شدن مسیر و ورود مبرد ( گاز فریون ) به داخل اواپراتور می شود .

    اکسپنشن ولو های مکانیکی در دو گروه سوزن ثابت و سوزن متغیر طراحی شده اند بدین صورت که در نمونه سوزن ثابت توان عملکرد اکسپنشن ولو ثابت بوده و بر روی آن ذکر شده است ولی در حالت سوزن متغیر با تغییر در سوزن می توان ،توان اکسپنشن ولو را تغییر داد ( این نوع اکسپنشن ولو ها از سه قسمت پایه ، سوزن و پاور اکسپنشن تشکیل شده است ) از برندهای معتبر اکسپنشن ولو در بازار ایران می توان به اکسپنشن ولو آلکو و اکسپنشن ولو دانفوس و اکسپنشن ولو امرسون اشاره کرد ( البته در حال حاضر شرکت آلکو توسط شرکت امرسون خریداری شده و اکسپنشن ولو های این شرکت با برند آلکو امرسون ارائه می شود )

    اکسپنشن ولو الکترونیکی

    اکسپنشن ولو الکترونیکی در خط مایع و قبل از اواپراتور قرار می گیرد و وظیفه آن کاهش فشار مبرد ورودی از فشار کندانسور تا فشار مورد نیاز در اواپراتور است .وظیفه دیگر اکسپنشن ولو الکترونیکی کنترل حجم ورودی مایع مبرد به اواپراتور است .

    اکسپنشن ولو

    از اکسپنشن های الکترونیکی بیشتر برای استفاده در سیکل های تبرید طراحی شده با کمپرسورهای اسکرو استفاده می شود .

    اکسپنشن های الکترونیکی دارای درایو کنترل ، ترانسمیتر فشار ، سنسور دما ، سوکت اتصال و خود هد اکسپنشن ( پاور اکسپنشن ) الکترونیکی یعنی پنج قسمت تشکیل شده اند .

    از برندهای معتبر تولید کننده اکسپنشن الکترونیکی می توان به نام های اکسپنشن الکترونیکی دانفوس ، اکسپنشن الکترونیکی آلکو امرسون اشاره کرد .

    متأسفانه به دلیل قیمت بالای اکسپنشن های الکترونیکی در بیشتر مواقع در صورت خرابی اکسپنشن ولو الکترونیکی شما مجبور به پرداخت هزینه ی بسیار بالایی خواهید بود .

    روش نصب اکسپنشن ولو و محل نصب شیر انبساط

    در تصاویر پایین محل قرارگیری اکسپنشن ولو ترموستاتیک و اکسپنشن الکترونیک برای آشنایی شما عزیزان نمایش داده شده است همانطور که در تصویر می بینید مرز بین فشار بالا و فشار پایین در سیکل تبرید اکسپنشن ولو است .

    محل نصب اکسپنشن ولو

    نحوه انتخاب اکسپنشن ولو در سیکل تبرید

    جهت انتخاب اکسپنشن ولو مناسب شما باید یه موضوع را در مورد سیکل تبرید خود بدانید اول اینکه سیکل تبرید با چه گاز فریونی کار می کند دوم اینکه سیکل تبرید دارای چه توان برودتی است و سوم اینکه دمای اواپراتور شما چقدر است با داشتن این اطلاعات به راحتی می توانید اکسپنشن مورد نیاز خود را تهیه نمایید .

    به طور مثال اکسپنشن ولو آلکو با پارت نامبر TERE26HW  و با سوزن اکسپنشن  X9117-B7B توان اسمی 104KW با گاز فریون R22 را در دمای 7 درجه سانتی گراد عملکرد اواپراتور را دارد که این توان برابر 29/7 تن تبرید می باشد .

    محل نصب اکسپنشن ولو

    همواره بخاطر داشته باشید که ظرفیت اسمی با ظرفیت عملیاتی یک قطعه تفاوت داشته و همواره ظرفیت اسمی از ظرفیت عملیاتی در اکسپنشن ولو ها بالاتر است . بدین معنا که از اکسپنشن مثال بالا برای چیلرهای تراکمی بیست و پنج تا بیست و هفت تن تبرید استفاده می شود .

    اهمیت شیر انبساط در سیستم های برودتی

    نقش اصلی اکسپنشن ولو کاهش فشار مبرد خروجی از کندانسور و حفظ فشار کم در اواپراتور است و در واقع مرز بین سمت پرفشار و کم فشار محسوب می شود . به همین دلیل شیر انبساطی در ورودی اواپراتور نصب می شود .

    به جز این اکسپنشن ولو باید متناسب با ظرفیت و میزان بار سرمایشی باشد تا بتواند مقدار جریان ورودی به اواپراتور را کنترل و تنظیم کند ، وقتی مبرد از دهانه تنگ شیر عبور می کند فشارش تا اواپراتور کاهش می یابد و فرآیند تبخیر با توجه به گرمای اخذ شده آغاز می شود .

    با اجزای مختلف اکسپنشن ولو آشنا شوید

    اکسپنشن ولو های ترموستاتیک از سه بخش اصلی پاور اکسپنشن ، سوزن وپایه اکسپنشن تشکیل شده اند که هریک به سهم خود بر عملکرد سیکل تبرید تاثیر می گذارند .

                      اجزای مختلف اکسپنشن ولو

    انواع برندهای تولید کننده اکسپنشن ولو یا شیر انبساط :

    از بین تولید کنندگان مختلف در جهان به جرائت می توان گفت که قطعات معتبر ترین برندهای تولید کننده اکسپنشن ولو در جهان را میتوان در کشور ما ایران یافت و آن هم بدلیل پیشینه ی بیش از نیم قرن تولید انواع چیلرهای تراکمی در این سرزمین است . برندهای معتبر جهانی همچون اکسپنشن آلکو ، اکسپنشن ولو دانفوس و اکسپنشن ولو اسپورلن از این قبیل می باشند .

    قیمت اکسپنشن ولو یا شیر انبساط 

    قیمت اکسپنشن ولو ها به صورت طبیعی از سایر قطعات کنترلی بکار رفته در سیکل تبرید بالاتر است همچنین هرچقدر قدرت برودتی یک دستگاه بیشتر باشد قطعات آن نیز هزینه بیشتری را برای نگهداری به صاحب خود تحمیل می کنند در این بین قیمت اکسپنشن ولو های ترموستاتیک بسیار ارزان‌تر از اکسپنشن ولو های الکترونیکی است که گاهی شاید این اختلاف به یک پنجم نیز برسد .

    همچنین فراوانی اکسپنشن ولو های ترموستاتیک و راحتی کار با آن باعث شده تا کارخانه های تولید چیلرهای تراکمی و تکنسین های این حرفه ترجیح دهند دستگاههای طراحی شده را با اکسپنشن ولو ترموستاتیک طراحی و نگهداری کنند .

    شما عزیزان می توانید جهت دریافت قیمت اکسپنشن ولو مورد نظر خود در واتس آپ برای ما پیغام ارسال نمایید و یا با شماره تماس فروشگاه تماس گرفته و از وضعیت قیمت و موجودی اکسپنشن ولو مورد نظر خود اطلاع یابید .

    اکسپنشن ولو را از کجا خریداری کنیم ؟

    جهت تهیه اکسپنشن ولو مورد نیاز خود می توانید به صورت حضوری و غیر حضوری اقدام نموده و اکسپنشن ولو مورد نیاز خود را از مسترکول تهیه فرمایید . جهت خرید می توانید با ارسال پیام به واتس آپ به شماره 09203994262 و یا تماس با فروشگاه 86072003  در اسرع وقت خرید خود را انجام دهید .

    سوالات متداول در مورد اکسپنشن ولو ؟

    • آیا می توان اکسپنشن ولو ترموستاتیک را با اکسپنشن ولو الکترونیک نعویض نمود ؟ بله این کار قابل انجام است.
    • آیا اکسپنشن های الکترونیک نیز همانند اکسپنشن ترموستاتیک براساس نوع مبرد بکارگیری می شوند ؟ خیر اکسپنشن ولو الکترونیکی از نظر مبرد محدودیتی ندارد.
    • برای چیلرهای با ظرفیت پایین و مینی چیلرها کدام نوع اکسپنشن ولو مناسب است ؟ جهت بکار گیری در این ظرفیت ها استفاده از اکسپنشن های ترموستاتیک معقول و مقرون به صرفه است .
    • آیا در هنگام تعویض نوع گاز فریون در سیکل تبرید باید اکسپنشن ولو را تغییر داد ؟ اگر اکسپنشن ولو قبلی قابلیت انطباق با گاز جدید را داشته باشد نیاز نیست ولی اگر این قابلیت را نداشته باشد باید اکسپنشن ولو نیز تعویض شود .
    منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
    سبد خرید
    برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
    دسته بندی محصولات